Hummercocktail
Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk hummeren med en skarp, tung kniv ved at lægge et snit fra hovedets underside ned mellem benene.
Fjern mavesækken, som sider helt fremme, lige bag øjnene.
Fjern også tarmen som går midt igennem halen.
Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et let ”hammer”slag eller brug en nøddeknækker.
Tag kødet ud af skaller og kløer og skær det i mundrette stykker. Gem evt. rogn. Dressing: Rør æggeblommen godt sammen med citronsaft og salt. Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der rørs godt. Smag dressingen til med salt, peber, tomatpure og cognac. Skyl og slyng salatbladene tørre og skær dem i strimler. Anretning: Fordel de strimlede salatblade i bunden af 4 portionsglas. Læg hummerkødet over og kom dressingen øverst. Pynt med evt. rogn, klippet dild og læg en lime eller citronbåd ved. |
|
Opskriften er vist 16368 gange,
og udskrevet 234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-08-21 13:58:06 Det er svært at røre så lille portion (mayanaise) dressing. Brug evt. en god mayanaise i stedet for æggeblomme, olie og citron (2 dl. mayonaise) eller gang portionen med min. 4 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne