Koldhævet brød
Hovedingrediens : Mel - Durummel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Christina Jozefa Jensen Indsendt : Red : |
|
|
Fordele ved dette brød er, at der smager super og er meget hurtigt at tilberede, og så kan man helt undgå at få fingrene i dejen.
Gæren røres ud i vandet. Salt, surmælk og durummel røres grundigt sammen. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen og olien røres i. Der røres til dejen er ensartet og sej, men stadig ret klistret. Dejen skal ikke kunne æltes med hænderne. Dæk skålen (der skal være ca. dobbelt så stor som dejen) med plastfilm og stil den i køleskabet 8-12 timer. Læg bagepapir på bagepladen og opvarm ovnen til 210 grader. Ved hele brød deler man dejen over med en kniv, og hælder hver halvdel ud på bagepladen, og former brødene med et par skeer. Ved boller bruger man to skeer til at sætte dem af på pladen med. Dyp skeerne i et glas vand mellem hver bolle. Både brødet og bollerne bliver lidt "rustikke" i formen. Drys eventuelt med lidt mel. Brødet bages først ved 210 grader i 15 min., så skrues der ned og bages videre ved 190 grader i 15-20 min. Tips: Tips: Erstat 100 g durum og 100 g hvedemel med fint speltmel. Undlad surmælken hvis du ikke har det. Udelad al durummelet, brug 100 g hvedemel mere og kom 3 dl kogte speltkerner i dejen. Byt durum ud med fint speltmel. Byt durum ud med sigtemel. Kom 1 1/2 dl hakkede valnødder i og erstat durum med halvt hvedemel og halvt grahamsmel. |
|
Opskriften er vist 60500 gange,
og udskrevet 1223 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2012-08-17 21:13:21 Det er seriøst de BEDSTE boller jeg nogensinde har lavet - De smager og føles som dem man køber ved bageren. Helt igennem fantastisk opskrift som jeg vil gemme for altid :D Marianne - 2012-03-15 09:12:25 En helt fantastisk opskrift, en sikkert succes hvert gang :-) Jeg bruger bare det mel jeg har liggende, tilsammen 700 g. Har brugt alt fra grahamsmel til rugmel, jeg synes det bliver bedst hvis man blander to-treltyper og mindst 100 g er fra en grov meltyp er. er |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne