Indbagt oksemørbrad 03

Indbagt oksemørbrad 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet uden dej

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800-1000 g.oksemørbrad
50 g.margarine
2 dl.tør madeira
 Salt
 Peber
1 pakkefrossen butterdej
1 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Afpuds kødet og brun det hurtigt i gyldent margarine på alle sider. Må ikke stege. Tag kødet op og læg det i en sandkageform eller lign. Hæld madeira over.

Dæk formen med plastfilm, når kødet er koldt og stil det i køleskab mindst 12 timer. Vend af og til kødet. Tag kødet op. Ryst madeira´en af og dup kødet tørt.

Udrul optøet butterdej ganske lidt, så det passer i længde og bredde med kødet. Læg kødet midt på dejen. Buk enderne af dejen ind over kødet. Fold den ene side af dejen om kødet. Pensl med sammenpisket æg og fold den anden side over. Børst overflødig mel af med en tør kagepensel.

Læg mørbraden mes sammenføjningen nedaf på en usmurt bageplade. Pensl med sammenpisket æg og sæt retten midt ved 235 grader ca. 25-35 min afhængig af hvor tyk kødet er. Tag kødet ud 10 min før servering.

Tips:

Serveres evt med ovnstegte kartofler og bearnaise sovs.





karakterer:
Opskriften er vist 20585 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu