Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Tilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Hyldeblomstsaft, billede 4 Hyldeblomstsaft, billede 1 Hyldeblomstsaft, billede 2 Hyldeblomstsaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sukkerlage:
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Citronsyre
   
25 Hyldeblomstskærme
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
1 spsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Start med at plukke hyldeblomsterne, når du kommer hjem starter du med sukkerlagen inden du renser skærmene.

Sukkerlage:
Vand, sukker og citronsyrer bringes i kog, der røres ind i mellem så sukkeret ikke brænder på i bunden. Lagen køles let af inden blomster og citroner kommes i.

Mens sukkerlagen koges op rystes hyldeblomsterne godt og klip de groveste stikle af.

Den gule skal af citronerne skrælles af med en kartoffelskræller. Den hvide skral skæres herefter af og kasseres, dette gøres nemmest ved at skære spidserne af, citronen stilles på højkant og den hvide skral skæres af fra top mod skærebrættet. Selve citronkødet skæres i skiver.

Når sukkerlagen er kølet let af så tilsættes blomster citronskal og citronkød. Saften trækker nu i køleskab i 3-4 dage og er klar til at blive sigtet og hældt på flaske.

Vi tilsætter flydende Atamon inden saften hældes på flaske, men den kan også fryses.

Tips:






Beskrivelse:

Opskrift på hyldeblomstsaft

Når sommeren så småt kommer over os, tyer mange til den velsmagende hyldeblomstsaft. Det er ikke uden grund, at mange er vilde med de søde og milde smagsnoter, da den både virker læskende og er god, når man skal indtage meget væske i de varme sommerdage.

I Danmark er vi heldige at være beriget med sambucus nigra træer, bedre kendt som et hyldeblomst træ, både i skovbryn og rundt omkring i de danske haver. Du har derfor rig mulighed for at plukke dine egne hyldeblomster til din næste hjemmelavede saft.

Sluk tørsten med din egen hjemmelavet hyldeblomstsaft

De friske hyldeblomster blomstrer og springer ud i juni og juli. Plukker du disse friske hyldeblomster, kan du med vores hjemmelavet hyldeblomstsaft opskrift opnå en læskende saftevand. Gør det til en hyggelig indendørs aktivitet, imens solen står højest på himmelen. Så er du klar til ubudne gæster på en lun sommerdag.

Vi anbefaler, at du anvender flydende Atamon for at forlænge holdbarheden på saften. Således kan du lave større portioner ad gangen. Husk at saften har bedst af at trække i køleskabet i 3-4 dage, inden du sier den på flaske for en dybere og mere aromatisk smagsoplevelse.

FAQ

Hvordan laver man hyldeblomstsaft?

Man laver hyldeblomstsaft ved at starte med at plukke dine hyldeblomster. Herefter skal man lave en sukkerlage og rense blomsterne. Mens sukkerlagen koges op, rystes hyldeblomsterne godt, hvortil man klipper de groveste stikle af. Når sukkerlagen er afkølet, tilsættes blomster, citronskal og citronkød. Når saften har trukket i 3-4 dage, skal man sigte den og hælde den på flaske. Sådan opnår man smagen af gammeldags hyldeblomstsaft.

karakterer:
Opskriften er vist 30142 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17244 (4105 kcal)
KJ pr. Portion 17244 (4105 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 783 KJ (186 kcal)
Protein 0.0 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-17 21:39:11
Jeg kommer det i fryseren. Bruger kun halvt vand når jeg laver det, der er jo ikke nogen grund til at fylde fryser med vand, bedre at fortynde når det skal bruges :-)

  -   2018-07-11 11:08:09
Vi har haft flasker stående i køleskab i flere år, de var ikke mukne eller gærede, men de var dog blevet grumset

  -   2017-06-16 23:48:32
Hvad er holdbarheden på det?