Poisson Gratines
Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken i en gryde.
Smelt smørret i en anden gryde, og tilsæt melet mens der piskes.
Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, så det tykner og giver en dejlig bechamel.
Lad den koge ved svag varme i ca. 5 minutter under omrøring.
Køl bechamelsaucen lidt af og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Skær torsken i grove stykker og vend dem med bechamel.
Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt smørret, og smag til med salt og peber. Rør det hele godt sammen, til det danner en lind mos, og rør æggeblommerne i til sidst. Smør et fad eller pande med smør og drys med rasp. Fordel fisken med bechamel i bunden, og bred kartoffelmosen ud på tippen. Skal det være ekstra dekorativt, fordeles kartoffelmosen på toppen med en sprøjtepose. Dryp med olivenolie, og drys med rasp og parmesan. Stik hvidløgsfed halvt ned i mosen, og pynt med kviste af frisk timian og laurbærblade. Bag retten i ovnen ved 180 grader C i ca. 30 minutter til den er gennemvarm. Imens forberedes tatarsaucen. Tatarsauce: Bland alle ingredienserne sammen og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Servering: Tag fadet ud af ovnen, og server retten fra fadet med grøn salat og tatarsauce. |
|
Opskriften er vist 4879 gange,
og udskrevet 97 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne