Rabarbercrumble

Rabarbercrumble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 70 minutter

Fryseegnet : ja inden bagning

Indsendt af : troels

Indsendt :      Red :
Rabarbercrumble, billede 4 Rabarbercrumble, billede 1 Rabarbercrumble, billede 2 Rabarbercrumble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
150 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Crumble:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

90 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Friske rabarber skylles grundigt, "foden" skæres af. Skær rabarberne skæres ca. 2 cm. stykker.

Blandes godt sammen med rørsukkeret og vaniljesukker. Hældes i en skål og står i en halv time.

Crumble:
Alle ingredienser røres sammen og fordeles over rabarberne i et smurt tærtefad ca. 27 cm. diameter eller andet ildfast fad i passende størrelse.

Bag kagen ca. 30 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Serveres gerne med en klat flødeskum eller cremefraiche.





Beskrivelse:

Smagfuld og sprød rabarbercrumble til kaffebordet

Denne nemme dessert er altid et sikkert hit, når den danske sommer så småt har meldt sin ankomst og de søde, syrlige rabarbere begynder at springe ud. Den er både god at servere til eftermiddagskaffen, fødselsdagen og som afslutning på et godt aftensmåltid. Dertil er rabarber med crumble en nem måde, hvorpå du kan få brugt de lækre rabarbere fra haven. Men hvor stammer denne simple sommerdessert egentlig fra?

Historien bag den nemme rabarbercrumble kage

Selve crumblen er faktisk af britisk oprindelse. Den mest almindelige crumble er æblecrumble, men du kan bruge alt fra bær, ferskner, blommer, pærer - og så selvfølgelig rabarberen. Crumble voksede i popularitet under Anden Verdenskrig, fordi Storbritannien var under rationering - og hertil var crumblen et mere økonomisk alternativ til tærter. Crumblens indhold af tre ingredienser - fedtstof, mel og sukker - gjorde den derfor til en både alsidig og og budgetvenlig mulighed, da det var noget, stort set alle kunne finde frem i spisekammeret.

En simpel og alsidig dessert

I dag takker de færreste nej til rabarber med crumble, og det skyldes i særdeleshed den simple fremgangsmåde og lækre smag. Rabarberkage med crumble er en populær sommertærte, som er kommet for at blive. Find opskriften på rabarbercrumble fra Alletiders Kogebog sammen med en masse andre lækre sommerretter.

karakterer:
Opskriften er vist 994319 gange,
og udskrevet 10677 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (376 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11790 (2807 kcal)
KJ pr. Pers. 2947 (701 kcal)
Vægt ialt 1090 gram
Vægt pr. Pers. 272 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1081 KJ (257 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 40.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-05-07 10:50:19
Brug en tredje del smør + en tredje del sukker + en tredje del mel og drop havregryn. Den bliver så meget bedre.

  -   2023-06-22 18:20:36
Er I sikre på, at opskriften på smuldreæblekage er britisk? I min familie daterer den sig langt tilbage, mindst til starten af 1900-tallet.

  -   2021-08-31 21:01:24
Mega lækker, har prøvet med andre frugter, i morgen skal der skrælles æbler, som skal stå at trække natten over, husk godt med marcipan 😀😀😀

  -   2021-05-01 11:06:42
Den er mega god og nem at lave ;-)

  -   2021-04-10 20:52:03
det er en meget lækker opskrift jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg lod rabarberne stå med sukker på til dagen efter, i stedet for vanilje brugte jeg kanel som jeg blandede i rabarberne. i dejen rev jeg marcipan ca 50 gr. det kan anbefales.

  -   2020-06-02 10:50:11
Med lidt vanille og ganske lidt kanel i creme fraichen serveret til så bliver den ekstra god :-)

  -   2020-05-10 15:17:43
Rigtig god idé at lade rabarberne trække 1 døgn og bruge overskydende væske til saft :) 210 grader i små 30 min., så er crumblen bare helt perfekt.

  -   2019-05-28 02:42:38
I har alletiders gode opskrifter

  -   2018-06-15 09:58:45
Jeg kan stærkt anbefale at men lader rabarber stykkerne ligge i sukker lagen længere tid.Jeg har ladet dem ligge et par timer, hvor jeg ind imellem vendte skålen( med låg på). rabarberne bliver så lækre af det.

  -   2018-06-05 13:44:13
Mega lækker. Jeg tilføjede ca 50 g revet marcipan i dejen. Det kan varmt anbefales.

  -   2018-05-21 16:12:55
Rigtig nem at lave👍 Min datter laver den rigtig tit 👌

  -   2017-09-23 07:55:39
Super let at lave og smager fantastisk 👍🏻😊

  -   2017-07-01 13:41:44
Den her kage er super lækker nem og lave og smager godt jeg vil anbefale at prøve den helt klart især vis man elsker rabarber☺️☺️☺️

  -   2017-06-25 20:54:12
Jeg kan anbefale dobbelt op på rabarber og sukker i forhold til crumble

  -   2016-05-19 08:55:58
God nem kage af basis ingredienser også god med hakkede mandler

  -   2015-07-01 13:20:41
Drys hakkede smuttede mandler ovenpå inden den skal i oven. Det giver lige det sidste pift :)

  -   2015-05-23 17:39:25
God kage, som kan tilføjes flere ting. Som nævnt kokosmel (dog vil jeg anbefale, at beholde noget hvedemel), kakkede mandler, lidt knust stjerneanis, groftrevet marcipan m.m. :-)

  -   2015-05-05 23:00:57
Prøv at udskifte hvedemelet med kokosmel - det tilføjer et lækkert crunch til kagen.

  -   2013-08-18 12:08:00
Nem opskrift og den smager rigtig godt! Jeg vil dog bruge lidt flere rabarbere så ca. 800 g. ialt. Desuden skrællede jeg den grønne skal af rabarberstænglerne, så de ikke bliver så seje og trådet. Hvis man lader rabarberstykkerne trække i sukker og vanille natten over, kan man hælde den skønneste saft fra, som man kan blande op med vand til rabarbersaft! Rabarber crumblen bliver dermed heller ikke for våd.