Citronmåne - pundkage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt af : May Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at riv den gule skal af citronerne, halver dem og pres safte af dem.
Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under omrøring. Æggene tilsættes, et ad gangen. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes den revet citronskal og halvdelen af citronsaften. Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform ca. 24 cm. i diameter, der sættes i kold ovn. Temperaturen sættes til 165 grader, og kagen bages 1 time og 15 min. Lad kagen køle af og lav en glasur af den sidste citronsaft og flormelis og knaldgul frugtfarve, hvis dette kan skaffes. Tips: Dette er Brødrene Price's fantastiske citron(fuld)måne som også kan findes på deres opskriftside. Bunden er den traditionelle pund-til-pund-kage. |
|
Opskriften er vist 41639 gange,
og udskrevet 694 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Steffen - 2014-10-08 21:48:06 Jeg bagte dem i muffinsforme - ca. 70 gram dej i hver og en bagetid på 40 minutter. Dejen er lidt svær at håndtere, men put den i frysepose og klip hjørnet af. Og brug dem som sprøjtepose - det gik som en leg, og de blev superlækre. Skal helt klart lave dem igen :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne