Fuldkornsrugbrød på bagemaskine
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Cowfoot Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rugkernerne sætte i blød i rigeligt lunkent vand mindst 12 timer.
Rugkernerne stilles til afdrypning i sigte. Alle ingredienser puttes i bagemaskinen i nævnte rækkefølge, dog kommes gæren i til sidst hvis det skal bages med forsinkelse (timer). Bages på prg. 3 900 gram med mørk skorpe på min maskine hedder prg. 3 'groft hvedemel' det teger cirka 3½ time. Tips: Er bagt på en Kenwood bagemaskine! |
|
Opskriften er vist 61749 gange,
og udskrevet 1153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-03-07 10:29:57 Brødet på billederne er bagt i en melissa bagemaskine, program 3 med mørk skorpe. Maskinen har svært ved at ælte dejen rundt, vingen kører nærmest blot under dejen, så jeg valgte at hjælpe lidt til med en dejskraber, det færdige brød virker lidt klæg. cowfoot - 2010-04-02 07:47:24 Det er en god ide, at lade brødet stå lidt i maskinen efter den er færdig med at bage for at brødet skal sætte sig ordentligt (20 min.)! Når brødet tages ud af maskinen, pakkes det ind i et fugtigt viskestykke og stilles til afkøling, dette gør at skorpen ikke bliver så tør! 1 Tskf. tørgær svarer til ca. 3 gram! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne