Fuldkornsrugbrød på bagemaskine

Fuldkornsrugbrød på bagemaskine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Cowfoot

Indsendt :      Red :
Fuldkornsrugbrød på bagemaskine, billede 4 Fuldkornsrugbrød på bagemaskine, billede 1 Fuldkornsrugbrød på bagemaskine, billede 2 Fuldkornsrugbrød på bagemaskine, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Rugkerner. skårne/knækkede
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
6 gram Tørgær 1 tsk. vejer 4 gram
1 spsk. vejer 12 gram

1 brev indeholder 12 gram
1.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Sigtemel
   
Opskrift:
Rugkernerne sætte i blød i rigeligt lunkent vand mindst 12 timer.

Rugkernerne stilles til afdrypning i sigte.

Alle ingredienser puttes i bagemaskinen i nævnte rækkefølge, dog kommes gæren i til sidst hvis det skal bages med forsinkelse (timer).

Bages på prg. 3 900 gram med mørk skorpe
på min maskine hedder prg. 3 'groft hvedemel' det teger cirka 3½ time.

Tips:

Er bagt på en Kenwood bagemaskine!





karakterer:
Opskriften er vist 61749 gange,
og udskrevet 1153 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7509 (1787 kcal)
KJ pr. Brød 7509 (1787 kcal)
Vægt ialt 667 gram
Vægt pr. Brød 667 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1125 KJ (268 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 53.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-07 10:29:57
Brødet på billederne er bagt i en melissa bagemaskine, program 3 med mørk skorpe. Maskinen har svært ved at ælte dejen rundt, vingen kører nærmest blot under dejen, så jeg valgte at hjælpe lidt til med en dejskraber, det færdige brød virker lidt klæg.

  -   2010-04-02 07:47:24
Det er en god ide, at lade brødet stå lidt i maskinen efter den er færdig med at bage for at brødet skal sætte sig ordentligt (20 min.)! Når brødet tages ud af maskinen, pakkes det ind i et fugtigt viskestykke og stilles til afkøling, dette gør at skorpen ikke bliver så tør! 1 Tskf. tørgær svarer til ca. 3 gram!