Dampet hellefisk med pebersauce

Dampet hellefisk med pebersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.hellefiskfilet
 
 Kogelage:
7.5 dl.vand
1 spsk.salt
2 dl.hvidvin
1 lillestykke tørret ingefær
 
 Pebersauce:
2 storemodne røde peberfrugter
1 lilleløg
20 g.smør
2 dl.kogelage
4 dl.fløde
 salt
 
 Tilbehør:
1200 g.kartofler
400 g.fine ærter(frosne)
 
Opskrift:
Skær hellefisken i skrå stykker på 8-10 cm. Lav kogelagen ved at hælde vand, salt og hvidvin og ingefær i en stor gryde, og bring det i kog. Læg hellefiskfileterne i kogelagen, og kog dem i ca. 15 minutter. Læg fiskestykkerne på et fad, og hold dem varme (under låg eller sølvpapir).

Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Skær peberfrugterne i grove tern, og skær løget i kvarte. Svits peberfrugt og løg i smør i en gryde, hæld kogelagen over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til peberfrugterne er møre. Tilsæt fløde, og kog det hele ind til 2/3 i ca. 15 minutter.

Blend peberfrugtblandingen i en blender eller foodprocessor, og hæld den tilbage i gryden. Smag til med salt. Damp de fine ærter efter anvisning på pakningen.

Anret hellefiskstykkerne på et fad sammen med ærterne og servér pebersaucen og kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 26250 gange,
og udskrevet 971 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-03 15:58:49
15 minutter må være en trykfejl?? - højst aller højst 10 minutter - jeg gav dem 7 minutter - og de var fine

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes at den er god :D Dog skal fisken ikke have helt så meget tid, da den bliver lidt for "blød" . kan godt lide at der er bare lidt at tygge i ;)