Speltbrød 02
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Fryseegnet : ja Indsendt af : Mogens Indsendt : Red : |
|
|
1. Bland gær, honning og salt i en skål. Tilsæt lunkent vand, og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt spelt og durummel, og rør godt. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klisteret som tyggegummi. 3. Drys hvedemel over dejen, og dæk den til med et rent viskestykke eller husholdnings film. Sæt dejen et lunt sted, g lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. 4. Dæk en bageplade med bagepapir. Form med hurtig bevægelser dejen til 3 brød. Snit med en skarp kniv overfladen (eller klip med en saks), og drys med groft speltmel. 5. Bag brødet i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutter, til de er gyldne og sprøde og har en hul lyd, når man banker i bunden. Lad brødet køle på en bagerist |
|
Opskriften er vist 8195 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne