Kogt kalvebryst med peberrodssovs
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst Fryseegnet : fryseegnet uden peberrod Indsendt af : husmoderen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet dækkes med vand, bringes i kog og skummes. Der tilsættes salt, peberkorn, grøntsager og kryddderurter.
Simrer under låg ca. 2 timer. Kødet tages op og sovsen tilberedes: Noget af den afsiede suppe koges lidt ind og koges op med enten madlavningsfløde eller mælk og maizena. Når den er tilpas jævn tilsættes lidt citronsaft og (rør)sukker efter smag og smages til med salt og peber. Når sovsegryden er taget af "blusset", irøres revet peberrod eller - som vi gør det - serverer peberroden i en skål ved siden af, så man selv kan bestemme, hvor "stærk" sovsen skal være. Tips: Da retten er lidt "bleg", serverer vi altid lidt "kulørte" grøntsager til, f.eks. gulerødder, rosenkål, porrer eller broccoli til. Det er jo en smagssag, hvor meget peberrod, man ønsker i sovsen, men her i huset kan vi godt lide, at sveden springer på panden og næsen løber! Retten fik jeg i mit barndomshjem - med en sønderjysk far og en færøsk mor, så jeg ved egentlig ikke, hvor den stammer fra! Og jeg har også "moderniseret" den lidt. Det er en "herreret". |
|
Opskriften er vist 129631 gange,
og udskrevet 1672 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (23 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-11-17 18:06:00 Skal lave denne ret til gæster, tænke på en forret først, og vil gerne lave kalvespids og sovsen helt færdig, hvordan holder jeg kødet varmt 🤗 Lars Th. - 2023-01-28 19:25:48 Du har helt ret, -en rigtig herreret. Fik den også i mit barndomshjem i Jylland. Her brugte mor eddike i stedet for citron. En ret jeg virkelig holder rigtig meget af. Kødet kan også bruges til Forloren Skildpadde, så gerne 2 x spidsbryst ;) Kiesser Heskier - 2021-12-17 14:10:55 Lige min mors opskrift, jeg fik for 50 år siden , super lækker. God Jul🎄 anonym - 2020-04-24 18:37:02 Lige som min mormor lave det 😍 Alicja - 2019-04-07 16:52:54 De smagte rigtigt godt.super opskrift 😀 Vibeke - 2018-09-10 08:27:39 Det glæder mig at se opskrift på gammeldags peberrodsSOVS og samtidig sammenhæng mellem suppen og ret nummer 2 kalvespidsbryst kartofler og skøn Sovs. Det var lige sådan min mor fra 1930 lærte mig- jeg skulle bare lige genopfriske og lave den ret mine visne børn elsker. Tak Mette - 2016-02-21 19:06:02 Der står ikke hvormeget peberrod bente rørbye - 2015-12-20 04:42:31 Det er som jeg husker det som barn mums Annis Mad - 2013-09-13 13:12:09 den smagte godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne