Kogt kalvebryst med peberrodssovs

Kogt kalvebryst med peberrodssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet uden peberrod

Indsendt af : husmoderen

Indsendt :      Red :
Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 4 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 1 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 2 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalvespidsbryst
 vand
2-3 gulerødder
0.25 knoldselleri
1 persillerod
 porretoppe
1 løg
1 timiankvist
2 laurbærblade
 salt
1 tsk.peberkorn
 
 Sovs:
 mælk
 evt.melbolle
 suppe fra kødet
 citronsaft
 sukker
 revet peberrod
 
Opskrift:
Kødet dækkes med vand, bringes i kog og skummes. Der tilsættes salt, peberkorn, grøntsager og kryddderurter.
Simrer under låg ca. 2 timer.

Kødet tages op og sovsen tilberedes:
Noget af den afsiede suppe koges lidt ind og koges op med enten madlavningsfløde eller mælk og maizena.
Når den er tilpas jævn tilsættes lidt citronsaft og (rør)sukker efter smag og smages til med salt og peber. Når sovsegryden er taget af "blusset", irøres revet peberrod eller - som vi gør det - serverer peberroden i en skål ved siden af, så man selv kan bestemme, hvor "stærk" sovsen skal være.

Tips:

Da retten er lidt "bleg", serverer vi altid lidt "kulørte" grøntsager til, f.eks. gulerødder, rosenkål, porrer eller broccoli til. Det er jo en smagssag, hvor meget peberrod, man ønsker i sovsen, men her i huset kan vi godt lide, at sveden springer på panden og næsen løber! Retten fik jeg i mit barndomshjem - med en sønderjysk far og en færøsk mor, så jeg ved egentlig ikke, hvor den stammer fra! Og jeg har også "moderniseret" den lidt. Det er en "herreret".





karakterer:
Opskriften er vist 130959 gange,
og udskrevet 1700 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-11-17 18:06:00
Skal lave denne ret til gæster, tænke på en forret først, og vil gerne lave kalvespids og sovsen helt færdig, hvordan holder jeg kødet varmt 🤗

  -   2023-01-28 19:25:48
Du har helt ret, -en rigtig herreret. Fik den også i mit barndomshjem i Jylland. Her brugte mor eddike i stedet for citron. En ret jeg virkelig holder rigtig meget af. Kødet kan også bruges til Forloren Skildpadde, så gerne 2 x spidsbryst ;)

  -   2021-12-17 14:10:55
Lige min mors opskrift, jeg fik for 50 år siden , super lækker. God Jul🎄

  -   2020-04-24 18:37:02
Lige som min mormor lave det 😍

  -   2019-04-07 16:52:54
De smagte rigtigt godt.super opskrift 😀

  -   2018-09-10 08:27:39
Det glæder mig at se opskrift på gammeldags peberrodsSOVS og samtidig sammenhæng mellem suppen og ret nummer 2 kalvespidsbryst kartofler og skøn Sovs. Det var lige sådan min mor fra 1930 lærte mig- jeg skulle bare lige genopfriske og lave den ret mine visne børn elsker. Tak

  -   2016-02-21 19:06:02
Der står ikke hvormeget peberrod

  -   2015-12-20 04:42:31
Det er som jeg husker det som barn mums

  -   2013-09-13 13:12:09
den smagte godt