Snegl - Vegaboller

Snegl - Vegaboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christina75

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
25 g.gær
75 g.smør/margarine
3 dl.mælk
0.5 tsk.salt
0.5 dl.sukker
7.5 dl.hvedemel
 
 Fyld:
150 g.stuetempereret smør/margarine
1.5 dl.sukker
2 tsk.stødt kanel
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Smuldr gæren ud i en skål.
smelt fedtstoffet og tilsæt mælken,
hældes over gæren når det er 37c varmt, rør til gæren er opløst.

tilsæt salt, sukker og det meste af melet.
ælt til dejen er smidig og slipper skålen. drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i 30 min.

rør fyldet sammen.

ælt dejen på bordet med resten af melet. rul dejen ud 30x70 cm.

smør fyldet på dejen og rul dejen sammen fra den lange side.
skær i ca. 3 cm brede stykker.
De skal IKKE ligges ned som en normal snegl.
tryk med skaftet af en bordniv på midten så de "åbner" sig.
læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
pensl med sammenpisket æg og bag bollerne midt i en 225-250c varm ovn i ca.8 min. varmluft 200c i ca.10 min.
lad bollerne køle af på en rist.

Tips:

smager som kanelsnegl men er ikke så "tør" som de nogle gange kan blive. velbekomme.





karakterer:
Opskriften er vist 6935 gange,
og udskrevet 111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu