Stegt Flæsk (Den Bedste)

Stegt Flæsk (Den Bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : André Le Chef

Indsendt :      Red :
Stegt Flæsk (Den Bedste), billede 4 Stegt Flæsk (Den Bedste), billede 1 Stegt Flæsk (Den Bedste), billede 2 Stegt Flæsk (Den Bedste), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
1000 gram Stegeflæsk 1 skive stegeflæsk vejer ca. 60 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Soja'en hældes i en stor skål og de 4 fed hvidløg knuses ligeledes ned i og der tilsættes salt og peber. Derefter kommes flæsken i og det hele blandes godt sammen. Lad det marinere fra 20 min til en hel dag (alt efter hvor god tid man har jo længere jo bedre!)


Flæsken fordeles på en rist med en plade under og kommes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn vend dem ofte og hold godt øje med, det varierer meget hvor længe de skal have alt efter ovn, men ca. 40min skal man nok regne med.

Sovs:
smøret smeltes i en gryde ved lav varme
og melet tilsættes, piskes godt sammen,(skal helst blive til en næsten fast masse) mælken tilsættes lidt efter lidt mens der stadig røres. når sovsen har den ønskede konsistens tilsættes hakket persille, salt, peber og ca en tsk muskatnød.

retten er færdig, serveres med kogte kartofler.





Beskrivelse:
Se kokken farvorit Stegt flæsk med persillesovs

karakterer:
Opskriften er vist 49753 gange,
og udskrevet 650 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21350 (5083 kcal)
KJ pr. Pers. 5337 (1270 kcal)
Vægt ialt 2816 gram
Vægt pr. Pers. 704 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 758 KJ (180 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-20 08:22:33
Superflæsk og ja, steget flæsk SKAL laves i ovnen :-D