Grunddej for brød og boller

Grunddej for brød og boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100-150 g.margarine
5 dl.mælk
50 g.gær
1 tsk.salt
2 tsk.stødt kardemomme
125 g.sukker
1 æg
1 kg.hvedemel
 
 Pensling:
1 sammenpisket æg
 
 Fyld:
 Margarine sukker og kanel
 Æblebåde vendt i kanel og sukker
 Marcipan rørt med lidt æggehvide
 Syltetøj
 Chokoladestykker
 
 Pynt:
 Perlesukker
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet, hæld mælken i og lad det blive lunt. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt salt, kardemomme, sukker, æg og mel. Ælt dejen blank og smidig og stil den til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse ca 45 min.

Kom dejen ud på et melet bord og ælt den igennem. Dejen deles til stænger, boller snegle, kranse eller gifler.

I hvert slags brød kommes fyld i. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve igen ca 30 min.

Pensl brødene med æg og drys med perlesukker. Bag brødene ved 225 grader 10-30 min afhængig af brødenes størrelse.





karakterer:
Opskriften er vist 11262 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu