Butterscotch tærte
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog mælk og fløde op i en gryde, sluk for varmen.
Smelt smør på en pande, tilsæt muscovadosukker som også smeltes. Rør konstant i massen til den karameliser 5-7 minutter, den må ikke branke. Tilsæt lidt af den varme mælk til karamellen og pisk godt igennem, og hæld så karamellen i den varme mælk i en tynd stråle under konstant piskning. Hvis karamelmassen klumper kan det køres 20 sek. i en blender eller hældes gennem en sigte. Pisk æg og maizena sammen, tilsæt 1 dl. af karamelmassen og hæld så æggemassen i karamelmassen under konstant omrøring. Tilsæt whisky og kog massen ved medium varme til en tyk creme som bobler på toppen og piskeriset sætter spor i cremen. Cremen hældes i den forbagte mærdejstærte og stilles til side mens marengsen laves. Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes i lidt efter lidt, eddike piskes i og marengsen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld. Marengsen afsættes som toppe på karamelcremen. Bages ved 160 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Stil kagen utildækket mindst 2 timer, gerne natten over. Tips: Se opskrift på mørdejstærtebund her |
|
Opskriften er vist 15236 gange,
og udskrevet 104 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne