Stampot med surkål
Indsendt af : May Indsendt : |
|
|
Skræl og kog kartoflerne i ca. 20-25 min. efter ca. et kvarter tilsættes surkålen.
Steg baconternene mens kartoflerne koges. Hæld vandet fra kartoflerne og stamp disse med en gammeldags kartoffelstamper eller en gaffel. Retten skal ikke være en mos. Smag til med salt og peber. Tilsæt slutteligt baconternene og lidt af stegefedtet for smag. Tips: Denne klassiske hollandske ret er den perfekte vinterret som fylder godt i maven. I Holland serveres retten med et stykke kogt røget spæk og rookworst. Herhjemme er det bratwurst på glas der minder mest om rookworst. Det kan klart anbefales at spise retten med pølse. Stampot findes i mange mange versioner. prøv at udskifte surkålen med andre af sæsonens grøntsager eller rodfrugter såsom: - spinat - gulerødder og løg - porrer - grønkål - broccoli - endivie - spidskål - rødkål eller hvidkål. Baconternene kan du ligeledes erstatte med feks. kylling eller laks i tern, hvis du ønsker en mere fedtfattig ret. Eet smakelijk :-) |
|
Opskriften er vist 4944 gange,
og udskrevet 77 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne