Stampot med surkål

Stampot med surkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : May

Indsendt :     

Ingredienser:
750-1000 g.kartofler gerne melede
1 ds.surkål (saurkraut)
 Salt
 peber (gerne hvid)
1 pk.røgede bacontern
 
 Pølse
 
Opskrift:
Skræl og kog kartoflerne i ca. 20-25 min. efter ca. et kvarter tilsættes surkålen.
Steg baconternene mens kartoflerne koges.
Hæld vandet fra kartoflerne og stamp disse med en gammeldags kartoffelstamper eller en gaffel. Retten skal ikke være en mos.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt slutteligt baconternene og lidt af stegefedtet for smag.



Tips:

Denne klassiske hollandske ret er den perfekte vinterret som fylder godt i maven. I Holland serveres retten med et stykke kogt røget spæk og rookworst. Herhjemme er det bratwurst på glas der minder mest om rookworst. Det kan klart anbefales at spise retten med pølse. Stampot findes i mange mange versioner. prøv at udskifte surkålen med andre af sæsonens grøntsager eller rodfrugter såsom: - spinat - gulerødder og løg - porrer - grønkål - broccoli - endivie - spidskål - rødkål eller hvidkål. Baconternene kan du ligeledes erstatte med feks. kylling eller laks i tern, hvis du ønsker en mere fedtfattig ret. Eet smakelijk :-)





karakterer:
Opskriften er vist 4944 gange,
og udskrevet 77 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu