Gratin Gortschakoff

Gratin Gortschakoff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 En portion melede, kogte kartofler
 smør
2 æg
 sennep (ikke for stærk)
 rasp
 Kogt oksebryst
 
Opskrift:
Kartofler skrælles, koges og passeres igennem purésigten (i dag ville vi bruge el-håndpiskeren). Kartoffelmosen røres med smør, æg og sennep. "Man må tage sig i agt for at den ikke bliver for lind". Smør et ovnfast fad, drys med fintrevet rasp, læg et lag af den kogte kartoffelmos, "herpå lægges ligesom en stjerne skiver af kogt, sprængt oksebryst". Når fadet således er fyldt lagvis, bestrøs den med rasp, drysses med smeltet smør, og gratinen bages ca. ½ time ved 200.

Man kan med fordel erstatte den kogte oksebryst med skinke.





karakterer:
Opskriften er vist 12657 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
friskopgravede peberrod rives o tilsættes en kvart liter piskefløde

  -   2005-01-01 01:01:01
blandede rodfrugter er eminent at blande i kartoffelmosen