Gratin Gortschakoff
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Kartofler skrælles, koges og passeres igennem purésigten (i dag ville vi bruge el-håndpiskeren). Kartoffelmosen røres med smør, æg og sennep. "Man må tage sig i agt for at den ikke bliver for lind". Smør et ovnfast fad, drys med fintrevet rasp, læg et lag af den kogte kartoffelmos, "herpå lægges ligesom en stjerne skiver af kogt, sprængt oksebryst". Når fadet således er fyldt lagvis, bestrøs den med rasp, drysses med smeltet smør, og gratinen bages ca. ½ time ved 200.
Man kan med fordel erstatte den kogte oksebryst med skinke. |
|
Opskriften er vist 12657 gange,
og udskrevet 163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 friskopgravede peberrod rives o tilsættes en kvart liter piskefløde anonym - 2005-01-01 01:01:01 blandede rodfrugter er eminent at blande i kartoffelmosen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne