Kartoffelkage

Kartoffelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.kogte, revne kartofler
375 g.sukker
8 æggeblommer
 reven citronskal fra 2 citroner
60 g.smeltet smør
30 g.mandler
6 æggehvider
25 g.rasp
 
Opskrift:
Sukkeret og æggeblommerne piskes godt, den revne citronskal og de revne kogte kartofler tilsættes. Det hele røres grundigt sammen. Det smeltede smør, de fintstødte mandler (skal ikke smuttes) og raspen tilsættes, og det hele røres sammen igen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i. Dejen kommes i en smurt form og bages i ca. 1 time ved 175. Serveres kold.

Kagen bliver endnu bedre, hvis den bages som en tærte lavet af butterdej. Dejen deles i to stykker, den ene bruges til at beklæde bunden, og den anden bruges som låg – evt. flot dekoreret. Kagen bliver mere "svampet", og mandelsmagen fremhæves betydeligt. Den sidste fremgangsmåde kan varmt anbefales.

Tips:

Kartoffelkagen er bagt som en tærte med butterdej. Har man lyst til selv at prøve, kan den varmt anbefales - bør spises kold





karakterer:
Opskriften er vist 29656 gange,
og udskrevet 467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-17 13:53:54
hvor mange er det til?