Rødbedesorbet med lakrids, vaniliecreme med pastinak
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Fryseegnet : ja Indsendt af : mette Indsendt : Red : |
|
|
Vand, sukker og lakridsstang varmes op/koges til sukkeret er smeltet. Køles af. Tag lakridsstangen op, når det har afgivet smag(ikke for stærk, skal kun anes). Blandes nu med rødbedejuice. Stilles i fryseren - rør af og til. Eller gem det køligt, til det kommes i ismaskine - ca. 15-20 min. før desseten serveres.
Mælken bringes i kog med vanillekorn og stang, pastinakjuice tilsættes - afkøles lidt - vanillestang tages op. Æggeblommer og sukker røres tyk og cremet. Mælken tilsættes i en tynd stråle. Massen varmes langsomt op ved middel varme, mens der piskes til cremen bliver tyk. Stilles til afkøling. Tips: Servering: Vanillecreme smøres på tallerkenen (6-8 cm Ø, 1 cm høj). 2-3 formede rødbedesorbet lægges på med spiseskeer. Mynteblade, hjulkrone el. lign. til pynt. Serveres gerne (helst) med en sød øl (ikke nisseøl) til. Find evt. en god opskrift på dessert nødde grissini. Tro mig - du skorer kegler på denne mærkelige dessert. |
|
Opskriften er vist 9004 gange,
og udskrevet 124 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (17 stemmer) |
|
Kommentarer caroline - 2010-12-26 20:38:22 det er godt nok en god creme kan anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne