Rødbedesorbet med lakrids, vaniliecreme med pastinak

Rødbedesorbet med lakrids, vaniliecreme med pastinak, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : mette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Juice af 250 g. rødbeder
120 g.sukker
2.5 dl.vand
0.25 stang hård lakrids
 
2.5 dl.mælk
2 æggeblomme
2 spsk.sukker
0.5 Vaniljestang
 juice af 4 pastinakker
 
Opskrift:
Vand, sukker og lakridsstang varmes op/koges til sukkeret er smeltet. Køles af. Tag lakridsstangen op, når det har afgivet smag(ikke for stærk, skal kun anes). Blandes nu med rødbedejuice. Stilles i fryseren - rør af og til. Eller gem det køligt, til det kommes i ismaskine - ca. 15-20 min. før desseten serveres.

Mælken bringes i kog med vanillekorn og stang, pastinakjuice tilsættes - afkøles lidt - vanillestang tages op. Æggeblommer og sukker røres tyk og cremet. Mælken tilsættes i en tynd stråle. Massen varmes langsomt op ved middel varme, mens der piskes til cremen bliver tyk. Stilles til afkøling.

Tips:

Servering: Vanillecreme smøres på tallerkenen (6-8 cm Ø, 1 cm høj). 2-3 formede rødbedesorbet lægges på med spiseskeer. Mynteblade, hjulkrone el. lign. til pynt. Serveres gerne (helst) med en sød øl (ikke nisseøl) til. Find evt. en god opskrift på dessert nødde grissini. Tro mig - du skorer kegler på denne mærkelige dessert.





karakterer:
Opskriften er vist 9002 gange,
og udskrevet 124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-26 20:38:22
det er godt nok en god creme kan anbefales