Rubinsteiner
Hovedingrediens : Diverse produkter - Makron Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Makronerne knuses og blandes med hindbærmarmeladen. Sæt en springformkrans (ca. 34 cm i diameter) på et serveringsfad og fordel massen heri., knapt ud til kransen. Vandbakkelser: Sæt ovnen på 225 grader C. alm. ovn. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Rør melet i og rør kraftigt, til massen er glat og slipper skeen. Tag gryden fra varmen og lad dejen svale lidt. Pisk ægget let sammen med en gaffel og rør det i lidt ad gangen. Dejen skal være tyk og blank. Måske skal al ægget ikke røres i. Sæt dejen på en smurt bageplade i små toppe eller på en plade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer. Vandbakkelserne hæver meget under bagningen. Der skal blive ca. 12 stk. vandbakkelser af denne portion. Bag vandbakkelserne midt i ovnen 15-20 minutter. Åbn ikke ovndøren de første 10 minutter, da falder nemt sammen. Tag en ud, når tiden er gået og lad den stå et øjeblik. Holder den faconen, kan resten tages ud af ovnen. Lad vandbakkelserne svale utildækket på en bagerist. Romfromage: Sæt husblassen i blød i rigeligt vand 8-10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende. Rør det meste af rommen i. Pisk fløden til skum. Knug husblassen fri for vand og smelt den i vandbad. Rør lidt rom i. Rør den håndvarme husblas i æggemassen i en tynd stråle. Rør til massen begynder at stivne. Vend flødeskummet i. Læg makronbunden på et rundt serveringsfad. Sæt springformens kant rundt om. Dæk med fromagen og glat ud. Lad fromagen stivne helt i køleskabet mindst 30 minutter, gerne længere. Nougat: Skold og smut mandlerne. Hak dem groft. Hav et stykke bagepapir parat på en bageplade eller gnid pladen med smør eller olie. Smelt sukkeret på en tør pande. Hold øje med det. I samme øjeblik sukkeret er lysebrunt, røres mandlerne i. Lad nougaten blive brun, men ikke branket. Hæld straks massen på pladen, pas på, den er meget varm. Lad den blive helt kold. Kom den kolde nougat i en madegnet plastpose og knus den, f.eks. med en kagerulle. Pynt: Springformens kant løsnes fra fromagen med en kniv og fjernes. Glat fromagen med en kniv dyppet i kogende vand, hvis den er ujævn. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad. Dyp vandbakkelsernes top heri. Pisk fløden til skum. Skær et lille hak i vandbakkelserne og sprøjt lidt flødeskum i. Pynt kagen med flødeskum og gele. Sæt vandbakkelserne langs kanten. Drys med knust nougat. |
|
Opskriften er vist 32639 gange,
og udskrevet 750 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne