Den gode flæskesteg med sprød svær
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg stegen med sværen nedaf i en bradepande, og tilsæt så meget vand så sværen lige er dækket. Brug så lille en bradepande som mulig. Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ½ time.
Tag stegen ud af ovnen og rids sværen ned til kødet med ½ cm mellemrum. Undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Sæt laurbærblade ned mellem sværene. Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af ovnen. Fortsæt på 175 grader C. alm. ovn og lad stegen stå 1½-2 timer. Centrumtemperatur skal være 75 grader. Hæld skyen fra stegen så den kan bruges til sovs. Fjern laurbærblade og sæt stegen tilbage i ovnen ved 250-275 grader C. alm. ovn eller grill, indtil sværen bobler op. Si skyen op i en skål, lad den stå et øjeblik og skum så fri for fedt eller brug en fedtskiller. Sovsen jævnes, tilsættes lidt fløde, kulør, salt og peber. Stegen serveres med sovs og rødkål sammen med brunede og hvide kartofler samt asier eller agurkesalat og franske kartofler. Tips: Det er en fordel med stegetermometer, da stegen bliver ens hver gang. Husk bare stegetermometer ikke må ramme hverken fedt eller ben. |
|
Opskriften er vist 42120 gange,
og udskrevet 1054 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Ditte Mumi Sørensen - 2012-11-02 20:14:14 Rigtig god opskrift. Lækre sprøde sværd. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne