Flæskesteg med sprød svær 03
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Læg stegen med sværen nedaf i en bradepande, og tilsæt så meget vand, så det lige dækker sværen. Brug så lille en bradepande som mulig, så bliver skyen bedst Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader i ½ time.
Tag stegen ud af ovnen og rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum, men pas på ikke ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af ovnen. Fortsæt på 175 grader og lad stegen stå 1½-2 timer. Bruges stegetermometer, hvilket er en fordel, skal centrumtemperatur være 75 grader. Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs, og sæt så stegen tilbage i ovnen ved 275 grader eller grill. Hold øje med sværen bobler op. Si stegeskyen over i en skål, lad den stå et øjeblik, og skum så overfladen fri for fedt eller brug en fedtskiller. Skyen hældes over i en gryde, tilsættes 1 bouillonterning og koges op. Den jævnes, tilsættes kulør, salt og peber. Stegen serveres med sovs og rødkål sammen med brunede og hvide kartofler samt asier og franske kartofler. Tips: Hvis stegen er skæv, når den skal brunes, kan man krølle et stk staniol sammen og lægge under stegen hvor den er lavest, så den bliver lige høj over det hele. |
|
Opskriften er vist 10599 gange,
og udskrevet 316 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne