Kartoffellagkage
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Porrefyld:
Skær porrerne i skiver og skyl dem grundigt. Svits porrerne i olien, tilsæt piskefløde og lad det koge ind. Tilsæt revet ost og peberfrugt i små tern og smag til med salt og peber. Lad det køle af. Røsti: Kartoflerne rives groft og presses for væde. Panden varmes op, og olie kommes på. 1/2 af de revne kartofler lægges på panden, og presses let med en spartel, dette gøres løbende, ned og indad. Når kartoffelpandekagen er let gyldne vendes den på låg og steges gylden på den anden side. Ca 6-8 minutter på hver side. Lægges på bageplade beklædt med bagepapir og stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn 10-12 minutter. Har du en springform i samme størrelse som panden er det nemmest at lægge kartoffellagkagen sammen i her, men det kan også lade sig gøre på et fad. Læg en røsti i bunde og fordel porrefyldet herpå, tryk den sidste røste let ned oven på og stil det så i køleskabet. Når kartoffellagkagen skal bruges starter du med at skære den i lagkage stykker, det er nemmest når den er kold, og så giver du den ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 36439 gange,
og udskrevet 469 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne