Grov pizzadej

Grov pizzadej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ladydee

Indsendt :      Red :
Grov pizzadej, billede 4 Grov pizzadej, billede 1 Grov pizzadej, billede 2 Grov pizzadej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl.lunken vand
50 g.gær
3 spsk.olivenolie (alm. olie kan også bruges)
2 spsk.sukker
1 spsk.salt
1000 g.hvedemel fordelt mellem fuldkornshvedemel grahamsmel og durummel (alt efter smag og hvor grov det skal være)
 
Opskrift:
Gæren røres ud i vandet.
Olie, sukker og salt blandes i.
Melet blandes i lidt efter lidt og æltes godt.
Når dejen er glat, smidig og ikke klistret, deles den i 2 lige store klumper og hæver i 30 minutter.

Efter hævning rulles dejen ud til bagepladestørrelser og fyldet puttes på :)

Bages ved 200 grader varmluft.

OBS! Skal det gå lidt stærkt en aften, behøver dejen ikke hæve. Vær blot opmærksom på, at bundene kan blive lidt "tunge" i det, men stadig er gode!

Tips:

Vi plejer at forbage bundene i 5 minutter med tomatsauce og ost. Derefter putter vi fylden på, og efterbager i ca. 15 minutter. ved 200 grader varmluft

Ideer til fyld:
-Spaghetti, oksekød og skinke -Spaghetti, oksekød og pepperoni -Spaghetti, kylling og bacon -Skinke og pepperoni -Oksekød, peberfrugter, champignon, mozzarella i skiver





karakterer:
Opskriften er vist 252947 gange,
og udskrevet 3066 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (132 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-26 22:15:38
Super god opskrift :-) Jeg brugte en blanding af grahamsspelt, Tipo 00 og alm. hvedemel. Den rakte til 4 bradepander, men jeg kan også godt lide tynd bund.

  -   2021-04-13 16:02:32
Bruger altid denne dej når der skal laves pizza :) Super nem at lave og smager godt.

  -   2020-07-13 11:30:27
Det er familiens go-to pizzadejs opskrift. Nem at rulle tynd og sprød, kan varmt anbefale!

  -   2020-06-01 13:22:16
Jeg brugte dejen til indbagte madpakke pizza/samosa det var et kæmpe hit.

  -   2018-04-06 11:28:26
den smager så godt!!!!! helt klart det jeg laver fremover

  -   2016-02-19 19:07:45
Dejlig dej. Pas på med melet. Brugte slet ikke så meget, men jeg blendede så også 300 gr havregryn i stedet for hvedemel. Blev sprød og mættende.

  -   2015-09-30 12:43:10
Dejlig nem pizza dej, hvor jeg lavede en bradepande pizza og resten af dejen blev brugt til pølsehorn :-) det var en stor succes så det må jeg da klart gøre igen ;-)

  -   2015-05-02 11:28:56
Har nu lavet seks portioner af denne dej :-) Vi skal holde konfirmation med pizza fra vores stenovn på terrassen som "skrub-af-mad".

  -   2015-04-10 07:51:08
Hvis dejen skal koldere, hvor meget gær skal der så bruges??

  -   2015-04-04 11:36:37
Hvis dejen skal koldere, hvor meget gær skal der så bruges??

  -   2015-02-10 14:59:36
Så er jeg - igen igen - ved at lave pizzadej efter denne opskrift. Denne gang med 200 hvid hvedemel, 200 gram fuldkornsspeltmel og alm. øko-hvedemel for resten.

  -   2014-07-01 20:23:29
kunne godt tænke mig at vide om dejen , kan fryses ned ?? Både med og uden fyld ??

  -   2014-06-22 14:07:23
Fantastisk pizza dej ;), let at lave.

  -   2013-07-07 20:42:05
dejlig dej. bruger den hvergang vi skal have pizza :-)

  -   2012-10-09 20:16:42
Jeg synes, dejen var meget svær at rulle ud. Den revnede over det hele, kunne slet få dejen til at hænge sammen - meget besværligt og det tog enormt lang tid! Fulgte opskriften, så kan ikke lige forstå, hvad der er gået galt.

  -   2012-09-20 16:16:39
Suuuper super dejlig dej! Jeg er kun tretten år, og jeg synes den var nem at lave. :-D Thumps up!

  -   2012-09-07 16:59:19
Lækker dej. Brugte en ene halvdel til at lave boller af. De blev gode. Kan klart anbefales. Brugte dog ikke helt så meget mel.

  -   2012-09-04 16:21:54
Lyder nemt, lækkert og sundt. Glæder mig til at gå igang! :-D

  -   2012-04-23 21:28:42
Byttede graham ud med grovhvede og alm. hvede med hvidhvede. Det blev sku en mættende pizza :) Der blev til 8 alm. pizzaer. Forsøgte forbagning, men oplevede skorpen blev lige sprød nok. Vil midter dejen blive blød, fugtig og klæg hvis ikke denne forbagning sker?

  -   2011-12-28 17:26:29
har aldrig prøvet at komme sukker i pizzadej.. er det godt:-)?

  -   2011-12-10 11:50:50
Jeg tog noget "fryse tørret" hvidløg og dryssede i dejen, gave lige det sidte pif... men jeg kan også godt lide hvidløg uden at det bliver for meget. Men skøn pizza dej!!!!

  -   2011-10-02 12:59:27
Uanset hvem jeg har serveret pizza med denne dej for, så har de bedt om at få opskriften - kan klart anbefales!

  -   2011-07-23 23:05:34
Hvor lang tid skal dejen have i ovnen?

  -   2011-05-15 13:31:28
Jeg har prøvet at lave den koldhævet og det er blevet super godt, især med kylling og kartofler som fyld, mums!

  -   2010-03-30 13:15:41
Jeg lader dejen række til tre bradepander, så bliver den tynd, sprød og lækker. Super opskrift! :)