Limedampet hellefisk

Limedampet hellefisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     

Ingredienser:
800 g.hellefisk (midterstykke)
1 limefrugt
1 løg
1 laurbærblad
3 dl.fiskebouillon
 salt
 peber
 
 Sauce:
 kogevand fra fisken
1 limefrugt, saften heraf
1 æggeblomme
 salt
 hvid peber
 limeskiver til pynt
 purløg til pynt
 
Opskrift:
Limefrugt og løg skæres i skiver og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå og bouillon tilsættes sammen med laurbærbladet. Salt og pebe drysses over. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. til fisken er hvid og fast.

Saucen:
Væden fra fadet hældes fra og sies. Det bringes i kog og smages til med salt og peber.
Æggeblommen piskes sammen i en skål og lidt af den varme væde piskes i. Æggeblandingen hældes i gryden, der opvarmes til kogepunktet - men må ikke koge.

Fisken rettes an på et fad, lidt sauce hældes over, og der pyntes med limeskiver og klippet purløg.

Serveres med smørdampede rosenkål og gulerødder.





karakterer:
Opskriften er vist 10886 gange,
og udskrevet 245 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-11 19:16:09
Pas på med lime - saucen bliver let for syrlig