Græsk Mousaka på den fede måde
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Rasmus Kristensen Indsendt : Red : |
|
|
Hak løg og svits dem i en gryde. brun kødet og tilsæt tomatpure, hvidløg, rosmarin, sukker, salt og peber. Lad det simre i ca. 5 min og tilsæt 1 dl. vand og lad simre ca. 5 min. Husk at smage til.
Skær kartoflerne i skiver. Fordel halvdelen i bunden af et smurt ildfast fad. Hæld ca. 2½ dl. mælk/fløde med ca. ½ tsk. salt over. Kom kødblandingen over og dæk med resten af de skiveskåret kartofler. Pisk 2 æg og ca. 2½ dl. mælk/fløde tilsat ca. ½ tsk. salt og hæld det over kartoflerne og drys osten over. Sættes i ovnen ved 180 grader (varmluft. Over/under varme ca. 200 grader) i ca. 45 min. Serveres med salat og flutes. |
|
Opskriften er vist 17508 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (99 stemmer) |
|
Kommentarer Peter Christiansen - 2021-12-21 17:38:17 Selvfølgelig er det en mousaka og den smager himmelsk !!! Momse - 2013-05-24 12:28:00 Det har altså ikke noget med græsk mousaka at gøre, når der anvendes kartofler. Til den ægte græske mousaka bruges skiveskårne auberginer, der er pandestegt eller stegt i ovn efter at være penslet med olie og drysset med lidt salt. Kanelsmagen, som nogen foretrækker, må være fra den del af landet, der er tæt på Tyrkiet, hvor man er meget glad for kanel i maden. Her i huset foretrækker vi auberginerne, som har en dejlig smag, dog uden kanel! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne