Hasselnøddeis med chokoladestykker

Hasselnøddeis med chokoladestykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Liter

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Flemming1970

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8 Æggeblommer, pasteuriseret
150 g.sukker
200 g.hasselnødder
11 dl.fløde
3 Æggehvider, pasteuriseret
50 g.sukker
200 g.mørk chokolade (mindst 50% kakaoindhold)
 
Opskrift:
Bag hasselnøddekernerne i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Tag dem ud og gnid dem mod hinanden i mindre håndfulde ad gangen, så skindet slipper og falder af. Lad dem afkøle.
Pisk æggeblommer og sukker til hvid æggesnaps. Blend hasselnødderne og rør i æggesnapsen.
Pisk fløden og vend den i æggemassen.
Pisk æggehviderne til skum. Derefter tilsæt sukkeret og pisk igen til marengsmasse.
Vend marengsmassen i cremen og stil i fryseren.
Rør jævnligt (en gang hver time) i isen.
Når isen er ved at være mere fast, hakkes chokoladen og røres i iscremen.
Fordeles i forme/skåle hvis ønskeligt og indfryses.
Klar til servering ca 6 timer efter start.

OBS: Denne portion skal halveres, hvis du bruger ismaskine. Ved brug af ismaskine bør du tilsætte chokoladestykkerne, inden du hælder cremen på maskinen.

Tips:

Smager også skønt uden chokoladen. Server gerne med frisk frugt til eller nogle optøede jordbær eller hindbær. Denne opskrift kan alle lave. Utroligt nem.





karakterer:
Opskriften er vist 10093 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu