Nøddetrekanter
Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Alle ingredienserne æltes sammen til en fast dej. Dejen trykkes ud i en bradepande ca. 23x33 cm. Mazarinmasse: Marcipanmasse og sukker æltes sammen med halvdelen af smørret til der ikke er nogle klumper Resten af smørret røres i, ægget røres i lidt efter lidt. Mazarinmassen bredes ud på bunden, og bages 15-20 minutter ved 210 grader C. alm. ovn. Kagen skal være lysebrun og mærkes fast på overfladen. Nøddemasse: Smør, glucose og sukker koges op og koger til det er brunt, men selvfølgelig ikke brændt. Rør regelmæssigt i det mens det koger Piskefløden tilsættes – pas på det kan godt sprøjte – og massen koges op igen mens der røres godt Nøddeflagerne tilsættes og blandes godt rundt i massen. Nøddemassen fordeles i et ca. 3 mm. tykt lag over hele kagen, og den bages færdig 5-10 ved 210 grader C. alm. ovn. Kagen køles af og skæres i trekanter som pensles med smeltet chokolade. |
|
Opskriften er vist 126825 gange,
og udskrevet 2400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Annie D. - 2019-03-13 18:45:24 De smager himmelsk, og er ret nemme at lave. Tak for denne dejlige opskrift. poul w - 2018-08-04 16:17:46 ja de kan med held fryses anonym - 2016-06-29 12:26:49 Jeg brugte almindelig sirup i stedet, og det virkede helt ubeklageligt :) anonym - 2013-11-24 11:07:29 Kan man bruge alm. sirup i stedet for glucose? anonym - 2013-06-24 21:31:38 Kan de fryses??? akut spørgsmål da det er til en fest og ville være så fedt jeg kunne lave dem nu og så tage den op om 3 uger Thor - 2011-07-26 23:11:21 Virkelig lækre...! Tidskrævende, men Mums.. :) Sara - 2011-04-04 20:02:28 Kan de fryses? dorte l - 2011-03-14 15:53:49 de er rigtig gode guf |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne