Helt grillet rådyr over bål

Helt grillet rådyr over bål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :     
Helt grillet rådyr over bål, billede 4 Helt grillet rådyr over bål, billede 1 Helt grillet rådyr over bål, billede 2 Helt grillet rådyr over bål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 rådyr på 20 kg passer til ca. 24 personer
 groft salt
 olie
 
1 rummeter tørt brænde
 kobber eller jerntråd
 
Opskrift:
Optænding:
Bålet startes 1 time eller 2 før dyret skal på grillen for at lave et glødelag, men der skal også lægges brændeknuder på under tilberedningen. Mest brænde for og bag.


Forberedelse af dyret:
Dyret lægges på et bord med benene opad. Brystben, nøgleben og haleben saves igennem, så dyret kan ligge fladt på spiddet.

Dyret vrides ud til siderne, så det bliver fladest muligt. Stegespiddet lægges over dyret. Benene fastgøres til spiddet med kobber eller jerntråd, ryggen fastgøres 2 steder omkring rygsøjlen, brug tråden som krumnål, hals og halsstykke fastgøres. Gnides med groft salt.


Stegning:
Stegetid i alt 5 - 6 timer afhængig af glødernes varme, afstand til gløder/flammer ca. 1 meter. Under stegningen vendes dyret ca. hvert 15 min. Efter et par timer pensles dyret med olie.


Udskærring:
Dyret udskæres på et stort bræt eller på et havebord dækket med dobbelt plastfolie og hvidt bordpapir.

Køller og bove brækkes af og skæres i skiver. Brystet på rådyr er ikke så god spise da det bliver meget hårdt. Fileterne skæres fri og skæres i skiver.

Det kød som ikke bruges til første servering, holdes lunt under alufolie og nogle viskestykker og skæres ud senere.





karakterer:
Opskriften er vist 17360 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu