Helt grillet rådyr over bål
Kilde : Per K. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Optænding:
Bålet startes 1 time eller 2 før dyret skal på grillen for at lave et glødelag, men der skal også lægges brændeknuder på under tilberedningen. Mest brænde for og bag. Forberedelse af dyret: Dyret lægges på et bord med benene opad. Brystben, nøgleben og haleben saves igennem, så dyret kan ligge fladt på spiddet. Dyret vrides ud til siderne, så det bliver fladest muligt. Stegespiddet lægges over dyret. Benene fastgøres til spiddet med kobber eller jerntråd, ryggen fastgøres 2 steder omkring rygsøjlen, brug tråden som krumnål, hals og halsstykke fastgøres. Gnides med groft salt. Stegning: Stegetid i alt 5 - 6 timer afhængig af glødernes varme, afstand til gløder/flammer ca. 1 meter. Under stegningen vendes dyret ca. hvert 15 min. Efter et par timer pensles dyret med olie. Udskærring: Dyret udskæres på et stort bræt eller på et havebord dækket med dobbelt plastfolie og hvidt bordpapir. Køller og bove brækkes af og skæres i skiver. Brystet på rådyr er ikke så god spise da det bliver meget hårdt. Fileterne skæres fri og skæres i skiver. Det kød som ikke bruges til første servering, holdes lunt under alufolie og nogle viskestykker og skæres ud senere. |
|
Opskriften er vist 17360 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne