Hellefisk i sherrysauce

Hellefisk i sherrysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.fersk hellefisk
200 g.rejer
 smør
 olie
 citronsaft
 peber
 
 Sherryløg:
4 dl.perleløg
3 spsk.olie
2 spsk.estragoneddike
4 spsk.sukker
5 spsk.tør sherry
 salt
 
 Sauce:
50 g.smør
1 finthakket skalotteløg
 citronsaft
 peber
40 g.hvedemel
3 dl.fiskebouillon
2 dl.tør sherry
2.5 dl.piskefløde
 frisk persille til pynt
 
Opskrift:
Fisken lægges i et smurt ovnfast fad. Citronsaft hældes over. Drys med peber. Fisken dampes i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader.

Sherryløg:
Løgene steges i olien til de er gyldne og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele snurrer i 10 min. Rør ofte.

Sherrysauce:
Løgene svitses i smørret og melet tilsættes. Bouillon og fløde tilsættes. Smag til med sherry. Rejerne tilsættes til sidst. De skal blot varmes - ikke koges. Fisken portionsanrettes - drys med hakket persille. Saucen hældes over og løgene lægges ved siden af.

Serveres med aspargeskartofler og blancerede sukkerærter og evt. kuvertbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 8439 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu