Gammeldags oksesteg i stegeso

Gammeldags oksesteg i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags oksesteg i stegeso, billede 4 Gammeldags oksesteg i stegeso, billede 1 Gammeldags oksesteg i stegeso, billede 2 Gammeldags oksesteg i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.oksetykkam uden ben
15 g.margarine
1 tsk.salt
 peber
 
2-3 skalotteløg
2 gulerødder
2.5 dl.vand
 
 Sauce:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
1 dl.rødvin
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber og lægges i en gennemvædet stegeso. Løgene skæres i kvarte, gulerødder skrælles og deles i stave, lægges i en lille bradepanden. Bradepanden sætes i en varm ovn og vand hældes ved.

Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer.

Skyen fra bradepanden sigtes i gryde og jævnes med smørbolle, smages til med salt og peber og farves med lidt kulør.

Serveres med hvide kartofler, kogte grønsager evt. sukkerbrunede løg og surt.





karakterer:
Opskriften er vist 205579 gange,
og udskrevet 2660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-15 08:03:58
Kan man ikke bruge rødvin og ikke vand til stegen mens den er i oven.. er sikker på jeg har læst det et sted og at man bruge timian i også .og fløde i sovsen ??

  -   2017-02-15 12:38:52
prøv den hvor du svøber stegen ind i mos...... Mmmmmm.........

  -   2016-03-10 11:36:58
Palle, som jeg læser det er det kun grøntsagerne der skal i bradepanden. Jeg vil prøve at stege det hele i "soen"

  -   2015-08-19 12:50:27
Jow Jow der er noget galt, men når nu opskriften hedder i stegeso, menes der jo stegeso og ikke bradepande :-)

  -   2014-01-10 09:35:11
er der ikke et eller andet galt med denne opskrift? kan ikke helt finde hoved og hale i den?? men stegetiden er perfekt.