Citrongelato - Citron gelato

Citrongelato - Citron gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Citrongelato - Citron gelato, billede 4 Citrongelato - Citron gelato, billede 1 Citrongelato - Citron gelato, billede 2 Citrongelato - Citron gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grundmasse:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
Opskrift:
Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Citronskal og -saft vendes i grundmassen og køres på ismaskine.





karakterer:
Opskriften er vist 17530 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4064 (967 kcal)
KJ pr. Pers. 2032 (483 kcal)
Vægt ialt 465 gram
Vægt pr. Pers. 232 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 874 KJ (208 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 24.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu