Fastelavnsboller med wienerdej

Fastelavnsboller med wienerdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.vand
50 g.gær
2 æg
700 g.hvedemel
50 g.sukker
50 g.smør
1 tsk.salt
 
500 g.iskoldt smør til udrulning
 
 Fyld:
 flødeskum og kagecreme eller
 jordbærcreme/rabarbercreme
 
 Pynt:
 flormelis eller kakaoglasur
 
Opskrift:
Opløs gæren i vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen smidig cirka 3-4 minutter.

Form dejen til en stor tyk firkant. Bank de 500 gram smør firkantet og fladt med hænderne og læg det i midten af dejen. De 4 sider fra dejen lukkes rundt om smørret, så det bliver pakket ind. Udrul dej og indpakket smør til 6-8 mm tykkelse. Dejen skal være aflang.

En 1/3 af dejen foldes hen over en 1/3 af midten. Den 1/3 af dejen, der ikke er foldet endnu, lægges over de foldede 2/3.

Dejen udrulles igen til 6-8 mm. tykkelse og foldes som før. Denne proces gøres endnu en gang. Dejen skal altså foldes og udrulles tre gange i alt. Vigtigt: Hvis dejen er for stram at udrulle, skal den muligvis hvile 5 minutter i køleskab efter hver udrul­ning. Læg dejen i køleskab 20 minut­ter. Herefter udrulles den til 3-4 mm tykkelse.

Skær dejen ud i firkanter 10x10. De 4 hjørner på hvert kvadrat foldes op til hinanden. De vendes på hovedet og sættes på bageplade beklædt med bage­papir. Bollerne stilles meget lunt cirka 2 timer.

Bollerne bages 12-13 minutter ved 210 grader.

Når bollerne er helt afkølede, klippes de op eller skæres over. De fyldes med kagecreme og flødeskum og pyntes med kakaoglasur og flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 6470 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu