Fastelavnsboller med wienerdej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen smidig cirka 3-4 minutter.
Form dejen til en stor tyk firkant. Bank de 500 gram smør firkantet og fladt med hænderne og læg det i midten af dejen. De 4 sider fra dejen lukkes rundt om smørret, så det bliver pakket ind. Udrul dej og indpakket smør til 6-8 mm tykkelse. Dejen skal være aflang. En 1/3 af dejen foldes hen over en 1/3 af midten. Den 1/3 af dejen, der ikke er foldet endnu, lægges over de foldede 2/3. Dejen udrulles igen til 6-8 mm. tykkelse og foldes som før. Denne proces gøres endnu en gang. Dejen skal altså foldes og udrulles tre gange i alt. Vigtigt: Hvis dejen er for stram at udrulle, skal den muligvis hvile 5 minutter i køleskab efter hver udrulning. Læg dejen i køleskab 20 minutter. Herefter udrulles den til 3-4 mm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter 10x10. De 4 hjørner på hvert kvadrat foldes op til hinanden. De vendes på hovedet og sættes på bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne stilles meget lunt cirka 2 timer. Bollerne bages 12-13 minutter ved 210 grader. Når bollerne er helt afkølede, klippes de op eller skæres over. De fyldes med kagecreme og flødeskum og pyntes med kakaoglasur og flormelis. |
|
Opskriften er vist 6470 gange,
og udskrevet 140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne