Farseret lammeryg Lyon d'or

Farseret lammeryg Lyon d'or, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Farseret lammeryg Lyon d Farseret lammeryg Lyon d Farseret lammeryg Lyon d Farseret lammeryg Lyon d
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel dobbelt lammeryg med hale og 10-15 cm. ribben
 
 Fars:
300 g.hakket lammekød
75 g.gulerod
75 g.porretop
1 spsk.Hvedemel
1 æg
0.5 dl.piskefløde
 Salt
 Peber
0.25 rosmarin, tørret
0.25 salvie, tørret
0.25 timian, tørret
0.25 oregano, tørret
 
 Lyon d´or:
250 g.kartofler
2 gulerødder
1 porre
 
1 glashele champignon
0.5 dl.sorte oliven
0.5 dl.grønne oliven
100 g.Grønne ærter
1 tomat
 
25 g.smør
 salt
 peber
Opskrift:
Klargøring af ryggen:
Filetterne skæres forsigtigt fri fra ribbenene, udefra og op imod ryggraden. En side af gangen, til slut løsnes fedsiden fra ryggraden, fedtiden hen over ryggen skal være intakt. Det nederste af hofteben og hale skal blive sidende på. Ryggen vendes om så filetterne vender opad, og de løsnes nu fra fedtet men skæres ikke helt af. Med en skarp kniv skæres senerne nu af filetterne.

Fars:
Porre og gulerødder skæres i meget fine tern, som blancheres i kogende vand, ca. 1 minut. Hakket lammekød røre med mel, æg, fløde, krydderier og de blancherede porre og gulerødder.

Farsen fordeles i den klargjorte lammeryg hvor ryggraden sad og fileterne samles omkring farsen. Ryggen snøres og lægges på smurt stanniol i en bradepande med fedtlaget opad. Halen bindes op så den slår en pæn bue.

Sættes i 225 grader C alm. Ovn i ca. 45 minutter, farsen skal være gennemstegt, men filetterne må gerne være rosa.


Lyon d´or:
Kartofler og gulerødder skrælles og turneres, porren skæres i ca. 5 cm. Stykker. De tre grønsager koges mørre.

Smør smeltes på en pande og de kogte grøntsager lægges herå og ristes let. Tilsæt champignon, oliven og grønne ærter og varm det hele godt igennem.

Til slut tilsættes det strimlede tomatkød.

Tips:

Tournere At tournere betyder at tilskære grønsager og frugt i bestemte former til pyntelig servering. Den klassiske form er en 3-8 cm lang olivenfacon. Tournerede grønsager kan serveres kogte eller rå.





karakterer:
Opskriften er vist 16676 gange,
og udskrevet 126 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu