Solbærgelato - Solbær gelato
Hovedingrediens : Bær - Solbær Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.
Den afkøles i køleskab før den anvendes. Solbærrene renses, skylles og vendes i grundmassen og køres på ismaskine. |
|
Opskriften er vist 11519 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-08-01 16:50:50 Tanken var egentlig at bærene skulle knuses i maskinen, men det blev de ikke, og det blev derfor en lidt stærk fornøjelse. Man kan knuse dem inden med en gaffel, men efter lidt eksperimenter fandt vi faktisk det blev bedst af at bruge en coulis af 300 g. bær og 100 g. sukker, det passede ok til grundmassen her. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne