Risgratin med grøntsager

Risgratin med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Bente K

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.kogte løse ris
75 g.reven ost
 
 Gratinsovs:
4 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
3.5 dl.mælk
 lidtMuskatnød, friskrevet
 salt
 peber
3 æg
150 g.porrer
150 g.gulerødder
 rasp
 smør
 
Opskrift:
Bland den revne ost i risene.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med mælken og lad det koge godt igennem. Krydr med salt, peber og reven muskat. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.

Pisk hviderne til skum.

Bland de kogte grøntsager og sovs i risene og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i. Kom det i et smurt ovnfast fad. Drys med lidt rasp og kom smørklatter på.

Sær fadet i ovnen ved 200 grader i 40-45 min.

Serveres varm med en tomat- eller champignonsovs til eller blot med smeltet smør.

Tips:

I stedet for at servere sovs til gratinen kunne der serveres en tomatsalat med løg til





karakterer:
Opskriften er vist 4411 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu