Hellefiskfilet med hvidvinssauce

Hellefiskfilet med hvidvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.hellefiskefilet
2 spsk.citronsaft
50 g.bacon
40 g.margarine
1.25 dl.hvidvin
 salt
1.25 dl.vand
1 spsk.fløde
1 æggeblomme
1 bundtpersille
1 citron
 
Opskrift:
Fisken dryppes med citron og trækker i 10 min. Fisken skæres i 3 - 4 stykker. Bacon skæres i tern og steges på panden, margarine tilsættes fiskefileterne og steges et par min. på hver side ved svag varme - de må ikke tage farve. Hvidvinen hældes over og fisken dampes 6-7 min. Fileterne tages op, drysses med salt og anrettes på et fad eller en tallerken. Fiskesuppen sies og kommes i en gryde. Maizenamel røres med vand og piskes i fiskesuppen, som varmes op. Gryden tages op og æggeblommerne piskes med fløde, blandingen hældes i saucen, smag til med salt, 1/3 af persillen hakkes og kommes i saucen. Saucen hældes over fiskefileterne og der pyntes med persille og citronbåde.

Der serveres kogte kartofler og evt. kogte grønne asparges til.





karakterer:
Opskriften er vist 23873 gange,
og udskrevet 604 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-22 10:48:06
Fisken blev virkelig god, men saucen mislykkedes...der var næsten ikke mere vin tilbage, efter at fisken var dampet i den i 6 minutter!

  -   2008-01-24 20:05:42
lækker ret! Tilføjede dog lidt ekstra krydderi i saucen og nogle friske champignoner