Fiskelagkage 02

Fiskelagkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rundt sandwichbrød:
2.5 dl.mælk
25 g.gær
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
25-50 g.smør
1 æg
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
3 ds.tun
1 ds.muslinger (kan erstattes af en ekstra dåse tun)
4 dl.ekstra fine ærter
4 hårdkogte æg
3-400 g.mayonnaise (prøv dig frem til konsistensen er rigtig) rørt med citronsaft
1 citron saften heraf
1 bdt.hakket dild
 
 Pynt:
 Mayonnaise
 salatblade
1 hårdkogt æg
200 g.rejer
 citronskiver
 tomatbåde
 dild
 masser af hakket persille
 
Opskrift:
Rundt sandwichbrød:
Smelt smør, hæld mælken i og oplæs gæren i væsken. Tilsæt salt, sukker og mel og arbejd dejen blød og smidig. Hæver ca. ½ time. Smør ringen til en springform (ca. 24 cm.),stil den på smurt bagepapir. Dejen æltes godt igennem igen, og trykkes ud i ringen. Hæver ca.½ time. Bages ca. 25 min ved 200 grader. Afkøles på rist. Når brødet er koldt skæres toppen af og kasseres. Resten deles i 3 bunde.

Fyld:
Tun og muslinger drypper godt af. Tun findeles med en gaffel, æggene hakkes og vendes i mayonnaisen. Tun, muslinger, ærter og dild røres i. Massen fordeles på 2 af bundene, og den tredje lægges øverst. Lad lagkagen trække koldt - gerne til næste dag.

Højest en time før servering: Smør kanterne med mayonnaise og tryk masser af hakket persille på (det sviner!)Smør toppen med et tyndt lag mayonnaise og dæk med salatblade. Skær ægget i zigzag og stil det i midten, fordel citronskiver, tomatbåde og rejer på toppen, klip lidt dild henover til sidst.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fiskelagkage

karakterer:
Opskriften er vist 16642 gange,
og udskrevet 221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu