Islagkage

Islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Piaogclauspeter

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Isen:
4 æggeblommer
8 tsk.sukker
2 tsk.vanillesukker
5 dl.piskefløde
 
 Fyld:
100 g.Ren rå marcipan
0.5 dl.cognac eller sherry eller portvin
40 g.valnøddekerner
40 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Man skal bruge halvdelen af ingredienserne til isbunden. Altså 2 æggeblommer, 4 spsk sujjer, 1 tsk vanillesukker, 2½ dl piskefløde.
Først pisk ægeblommerne og sukker + vanillesukker godt. Stiftpisket fløde vendes forsigtigt i.
Denne portin fryses, og det tager et par timer.
Når dette er frosset, kommes fyldet ovenpå:
Marcipanen røres blød med cognacen og smøres ovenpå isen. Derefter drysses valnødderne og reven chokolade. Henover fyldet kommes endnu en portion is, som den første.
Så fryses den atter et par timer, og den er klar.


Tips:

Den kan udemærket laves flere uger, inden den skal spises. Tages ud af fryseren en god halv time, inden den skal nydes. Pyntes med fx. Chokoladekringer, reven chokolade, valnødder osv.





karakterer:
Opskriften er vist 11504 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-05 12:27:40
Kunne godt tænke mig et billede

  -   2010-01-29 15:36:01
Det er 4 spsk sukker og ikke tsk. Beklager stavefejlen.