Lasagne uden tomat

Lasagne uden tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lasagne uden tomat, billede 4 Lasagne uden tomat, billede 1 Lasagne uden tomat, billede 2 Lasagne uden tomat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Salvie, tørret
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Kulør
   
  Mornaysauce:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
12 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Pil og hak løget groft. Smelt fedtstoffet eller varm olien i en gryde, og brun løgene heri. Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve.

Drys mel over kødet og rør det godt ind. Kom bouillon, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 minutter.

Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

Mornaysauce:
Smørret smeltes og melet røres heri. Mælken tilsættes lidt af gangen under konstant piskning. Saucen smages til med salt og peber, og til slut tilsættes den revne parmesanost.

I bunden af et ildfast fad lægges et lag mornaysauce, herpå lasagneplader, og herpå kødsauce. Fortsæt til det hele er brugt op, og slut af med mornaysauce på toppen, og til slut et godt drys revet parmesanost.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn 30-40 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 44082 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19984 (4758 kcal)
KJ pr. Pers. 3330 (793 kcal)
Vægt ialt 3057 gram
Vægt pr. Pers. 509 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 653 KJ (155 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu