Lækre Flutes med Gulerødder

Lækre Flutes med Gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 stk.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Anne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.kærnemælk
2 spsk.rapsolie
1.5 tsk.salt
2 spsk.citronsaft
1 dl.sesamfrø
100 g.grahamsmel
225 g.revne gulerødder
2 dl.durummel
8 dl.hvedemel (afhænger af hvor saftige gulerødderne er)
 
Opskrift:
kærnemælken skal have stuetemperatur.

Gæren udrøres i kærnemælken.

Tilsæt olie, salt, citronsaft, sesamfrø, og grahamsmelet.

Rør alt dette godt sammen.

Riv nu gulerødderne, og bland dem i.

Durummelet og hvedemelet kommes nu i lidt ad gangen.

Dejen hæver ca. 1 time (gerne mere, til den er blevet dobbelt så stor)

Ælt dejen let i gennem, evt. med mere mel.

Del den i 3 potioner, og form dem til flutes, læg dem derefter på en plade med bagepapir.

De skal efterhæve i ca. ½ time, til de igen er blevet cirka dobbelt så store.

Pensl dem med vand og bag dem ved 275* grader i 25 min.

Flutene afkøles på en bagerist.

Tips:

Du kan sagtens lave boller af samme dej, de er virkelig lækre og saftige.





karakterer:
Opskriften er vist 13043 gange,
og udskrevet 317 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-27 18:33:19
Du har ret - har afprøvet opskriften - og det bliver virkelig nogle lækre boller/flutes, og det er en rigtig god idé at lave dobbelt portion, og fryse ned!