Gyros med svinekød

Gyros med svinekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : COF

Indsendt :     

Ingredienser:
250 g.brune ris
500 g.svinetern/strimler
2 løg
1 fedhvidløg
1-2 røde peberfrugter
1 lille squash
4 spsk.cheasy fraishe 9 %
1 spsk.paprika
 salt
 spidskommen
 cayennepeber
 
 Stegning:
 olie
 
Opskrift:
Ris sættes over efter posens anvisninger.

Løg pilles og skæres ud i tynde halvringe. Løgene svitses i lidt olie på en pand til de er bløde. Tilsæt svinekød og presset hvidløg. Lad kødet stå og stege færdig.

Skær peberfrugt ud i kvarte og derefter tynde strimler. Squashen skæres ud i tern.

Når kødet er gennemstegt tilsættes paprika, peberfrugt og squash. Lad det stå og stege lidt. Tilsæt derefter fraishen, resten af krydderierne og salt. Retten står og simre til Risene er færdig.

Retten kan spises som den er, ellers kan man fx servere salat og groft brød til.

Tips:

Man kan udvide opskriften og tilsætte lige de grønsager man ønsker. hvis man ønsker mere "sovs", så kan man tilsætte ekstra fraishe. Man kan bruge andre rissorter end brune ris. Jeg bruger dem af den grund, at jeg ønsker flere fibre og ikke kun kulhydrater. Jeg bryder mig dog ikke om vilde ris, som indeholder endnu flere fibre, men er et alternativ til de som kan.





karakterer:
Opskriften er vist 44492 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-28 12:35:26
Kan man bruge røget paprika?

  -   2010-04-13 12:10:54
Jeg synes det er lækkert at få frisk pasta til gyros