Tunmousse - superlækker

Tunmousse - superlækker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Josmo

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tun i olie (á 200 g)
1 løg
1 citron saft heraf
2.5 dl.cremefraiche 18%
4 Husblas, blade
1.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Evt:
1 glasrød kaviar
 
Opskrift:
Tunen, hakket løg, citronsaft og creme fraiche blandes og køres i blenderen/hakkeren.

Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min og smeltes.

Husblasen blandes med lidt af tunfiskemassen, inden den piskes i resten.

Når massen er så stiv, at den kan danne et mønster, vendes flødeskum i, og der smages til med salt og peber.
Vend evt. kaviaren i.

Fyld massen i skål eller patéform. (smurt - så den kan vendes ud på fad).
Sæt den koldt og tildækket i ca 2 timer, og vend den ud af formen før servering - eller tag fra skålen.

Pynt:
2 store tomater, lidt kaviar, fine blade af mynte eller citronmelisse.

Serveres evt. med sauce af creme fraiche smagt til med citronsaft, salt og peber. Desuden icebergsalat og godt brød/flute.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 14260 gange,
og udskrevet 374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-16 11:00:41
lyder lækker den skal prøves.