Hjemmelavet Chokolade Gelato (italiensk is)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Indsendt af : Malte Indsendt : Red : |
|
|
Mælk og fløde hældes i en gryde og varmen til lige før kogepunktet.
Halvdelen er chokoladen smeltes i vandbad. Æggeblommer og sukker piskes i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk langsomt hældes i mens der piskes. Dette må endelig ikke kommer op at koge. På samme måde tilsættes den smeltede chokolade. Pisk til massen er tyknet (sådan at man kan trække et spor på en træske). Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over). Hak den resterende chokolade. Hæld ismassen i is-maskinen, og lad denne køre i ca. 20 min, indtil isen er ved at blive lettere frossen. Tilsæt den hakkede chokolade og frys isen færdig i ca. 20 min yderligere. Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |
|
Opskriften er vist 24150 gange,
og udskrevet 299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2011-01-15 11:06:39 Den blev bare til sådan noget splat mos? Aner ikke hvad der gik galt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne