Mexicansk lasagne med mornaysauce

Mexicansk lasagne med mornaysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Mette Hjørringgaard

Indsendt :      Red :
Mexicansk lasagne med mornaysauce, billede 4 Mexicansk lasagne med mornaysauce, billede 1 Mexicansk lasagne med mornaysauce, billede 2 Mexicansk lasagne med mornaysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Lasagne:
500 g.hakket oksekød
1 løg
2 fedhvidløg
1 brevmexicansk krydderi(taco el. burrito krydderi)
2.5 dl.mælk el. fløde
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 
2 store tomater
 revet ost
10 lasagneplader
 
 
 Mornaysauce:
25 g.margarine
5 dl.mælk
4 spsk.hvedemel
100 g.revet ost
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet (Kan udelades)
 
Opskrift:
Brun løg og hvidløg i en gryde,
derefter oksekødet.
Derefter blander du løg og kød med dåsen med hakkede tomater og putter krydderierne i.
Derefter enten mælk eller fløde.

Mornaysauce:
Smelt 25 g margarine og bland med mel, derefter blandes det med mælk og ost, til det bliver en flydende sauce.

Et ildfast fad smøres med margarine og første lag lasagne lægges i, efterfulgt efter et lag mornaysauce, og 3 lasagneplader. Denne procedure gentages 3 gange til alt sauce er brugt. skær de to tomater ud i skiver og læg på toppen af lasagnen efterfulgt af revet ost.

200 C i varmluftovn 35 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 51496 gange,
og udskrevet 620 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (102 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-07-07 10:37:53
Jeg er ikke gode venner med varmluft, synes den bliver brændt i både top og bund, så jeg ville give den lidt længere ved samme temperatur i alm. ovn

  -   2013-06-21 12:46:20
Den her lasagne er bare toppen af poppen.. :) kunne æde den døgnet rundt.. Men hvad der sker i kommentaren her ovenover ved jeg da godt nok ikke det er da en måde at ødelægge det på kan man sige...

  -   2010-06-13 00:08:23
det er en super-opskrift for grundsaucen til mornay-sauce, og har brugt den flere gange, og vil blive ved med at bruge den i middagsretterne. Utroligt, at den ikke har fået flere "point, for den er så nem - nem at tilberede, og alt kan bruges til den. Prøv brocolli-skiver (letkogte i 2-3 minutter. Fyld et fad lagvis med brocolli og letkogte kartofler i skiver (gerne rester fra dagen før, og fyld op med mornay-sauce. Jeg bruger dog altid høvlet lagret ost. Gerne fætter Kras - så er der rigtigt meget mere smag ved. Imellem lagene tilføjer jeg skiver af porrer skiver.

  -   2010-02-10 11:20:49
Det mexicanske krydderi kan købes overalt for 5-10 kr, billigst i netto til 5 kr.