Krydret sylte (mager) og gule ærter

Krydret sylte (mager) og gule ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Gosh

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Grisehoved
 Griseskank
 Porre
 Gulerødder
 Selleri
 Løg
 Salt
 Oregano
 Basilikum
 
Opskrift:
Få slagteren til at ordne grisehovedet.
Læg hoved og skank i koldt vand i en gryde og bring det i kog.
Skummes grundigt.
Kom salt, porretoppe og selleritop i vandet sammen med 1 helt pillet løg.
Koges til kødet er mørt og falder fra benet (ca. 3 timer).
Pil kødet fra benene og skær det i minde stykker - her bestemmer du selv hvor fed sylten skal være.
Krydderier: Til 1 grisehoved og 2 skanke skal du bruge ca. 1 brev oregano og 1 brev basilikum, samt 2 store finthakkede løg.
Bland det godt sammen - er nemmest med hænderne i et stor fad - så kødet smuldres godt.
Smag til med salt.
Kom blandingen i forme og hæld lidt af den siede suppe over. Lad den stå og trække lidt, inden du lægger pres på. Lad det stå koldt til dagen efter.
Den siede suppe koger godt ind. Kom skivede gulerødder, selleri i tern, porreskiver og frosne perleløg i.
Tilsæt møllerens gule ærter.
Spis evt. sylten til med en god sennep.

Tips:

Denne opskrift giver store portioner - men både sylte og suppe (uden ærter og grøntersager) kan fryses ned i portioner. Sylten bruges selvfølgelig også til pålæg.





karakterer:
Opskriften er vist 8447 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-03 16:32:48
Glemte at skrive at der selvfølgelig skal tilsættes lidt timian til de gule ærter :-)