Hjemmerøgede hvidløgsrejer
Hovedingrediens : Rejer - Skalrejer Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Carsten Fonsdal Mikkelsen Indsendt : Red : |
|
|
De optøede rejer lægges i en skål. Rapsolie, salt og hvidløgspulver tilsættes og der røres godt rundt. Lad det hele stå og trække i mindst en halv time.
Imens tændes der op i den ene side af kuglegrillen. Anvend briketter med en brændtid på mindst én time. Rejerne skylles enkeltvis under den kolde hane, og placeres i ét lag i et finmasket trådnet. Alternativt kan anvendes en foliebakke, hvor der skæres riller i bunden, så røgen også kan komme ind nedefra. Når rejerne ligger i bakken drysses en smule hvidløgspulver hen over dem. Bakken placeres på risten på grillen i modsat side af kullene. Derved opnås en svag varme og det undgås at rejerne bliver stegt under røgningen. Der hældes 1 dl røgsmuld over kullene. Det kan være en fordel at fugte røgsmulden før den hældes på. Det forhindrer at den bryder i brand, og giver også længere røgtid pr. dl. smuld. Læg låg på kuglegrillen. Stil alle luftspjæld på halv. Fyld nyt røgsmuld på efter behov. Anvendes en foliebakke må rejerne vendes efter 25 minutter. Samlet røgtid er ca. 45 minutter. Rejerne kan serveres lune eller kolde til flutes eller kold kartoffelsalat. Men de er også fremragende som snack, hvor de med fordel kan serveres sammen med en hvidløgs- eller dilddip. |
|
Opskriften er vist 7147 gange,
og udskrevet 127 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten Fonsdal Mikkelsen - 2010-02-07 17:04:48 Pas på ikke at lade rejerne ligge for længe i saltlagen, og skyl dem grundigt! bagefter. Ellers bliver de nemt for salte |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne