Rullepølse 03

Rullepølse 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : halkær krokøkken

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 rullepølseslag fra gris eller lam
 
 Krydderblanding:
 Her skal eksperimenteres men brug altid en blanding af
 finthakket løg salt og peber suppleret med f.eks. nelliker og allehånde til gris
 eller
 rosmarin og hvidløg til lam.
 
 Saltlage:
2 l.vand
325 g.groft salt
40 g.mørk rørsukker
2 laurbærblade
1 spsk.hel peber
0.5 tsk.Nelliker, hele
 
 Kogevand:
 vand nok til at dække rullepølsen
1-2 løg
 et par laurbærblade
 lidtnelliker
 hel peber
 suppeurter (porretop persillerodtop m.m.)
 
Opskrift:
smør krydderblandingen ud over slaget og rul det til en rullepølse. Snør godt med bomuldsgarn gnid rullepølsen ind i salt og læg den i saltlage 3 dage.

Rullepølsen skal være helt dækket af saltlage. det sikres ved at holde den nede med et let pres af et eller andet passende f.eks. et rent skærebræt. Det hele står tildækket men ikke lufttæt lukket i køleskab. (pølsebakterier kommer fra jord og er meget giftige. De dræbes ved kogning af saltlagen, og giften kan kun udvikles når der er lukket helt lufttæt)

Rullepølsen tages op af saltlagen, skylles let, og kommes i gryden med kogende vand, suppeurter og krydderier.
Pølsen koges ca 1½ time. Kernetemperaturen skal være omkring 80 grader før den er mør. Sluk under gryden og lad pølsen stå i kogevandet og trække en times tid inden den tages op og sættes i pres i en rullepølsepresse eller mellem to skærebrætter eller hvad du nu kan finde på. Der skal være ca 1-2 kg pres på pølen. Lad den stå i pres i køleskab natten over.
Skær pølsen i passende stykker og frys den - eller spis den med det samme.

Tips:

saltlagen er egnet til saltning af alle stykker kød - saltkød, skinke kyllingebryst med mere. Saltningstiden afhænger af kødstykkets størrelse, og alle kødstykker gnides ind i salt inden det kommes i lagen.

Kogevandet fra rullepølsen eller andet saltet kød bliver ret salt, men er alligevel en fantastisk god grundsuppe til en fyldig grønsagssuppe - f.eks. kartoffel-porre suppe.





karakterer:
Opskriften er vist 33540 gange,
og udskrevet 437 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu